Нігерія відмовилася визнавати дипломи медиків, видані в Україні з 2022 року - ЗМІ

Нігерія відмовилася визнавати дипломи медиків, видані в Україні з 2022 року - ЗМІ

Укрінформ
Медично-стоматологічна рада Нігерії попередила студентів, які навчалися у вищих медичних навчальних закладах України очно, а після початку широкомасштабної агресії рф проти України - онлайн, що дипломи, видані у 2022 році, не будуть визнаватися в країні.

Як передає Укрінформ із посиланням на Бі-бі-сі, відповідне повідомлення отримали студенти, які навчалися в Україні.

«Ми хочемо повідомити широкій громадськості, що медичні та стоматологічні дипломи, видані медичними навчальними закладами в Україні з 2022 року, не будуть визнаватися Медично-стоматологічною радою Нігерії, доки не відновиться звичайна академічна діяльність», - йдеться у повідомленні ради, яке було розіслане студентам.

Читайте також: Україна перейде на навчання офлайн тільки в тих регіонах, де буде безпечно – ОП

Студент Мозес Дамілол Фегінтол, який навчався на шостому й останньому курсі Сумського державного університету України, розповів, що через розпочату росією війну був змушений тікати з України. Він розповів Бі-бі-сі, що не може влаштуватися на роботу, бо отриманий в Україні диплом не визнають.

Чоловік не один такий - загалом з України виїхали понад тисяча нігерійців, більшість із них - студенти. Зараз вони намагаються добитися від уряду скасування рішення про невизнання дипломів, отриманих в Україні, через те, що останній період навчання через війну відбувався онлайн.

Фото: FEHINTOLA MOSES DAMILOLA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-