рф планує до осені провести «референдум» про приєднання Херсона – британська розвідка

рф планує до осені провести «референдум» про приєднання Херсона – британська розвідка

Укрінформ
росія планує провести референдум щодо приєднання Херсонської області до рф до осені та готова сфальсифікувати результати голосування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твітері Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«Особи, яких підтримує росія, заявили, що проведуть референдум щодо приєднання Херсонської області до рф до осені 2022 року. росія, ймовірно, віддає перевагу псевдоконституційному голосуванню, намагаючись узаконити свій контроль над регіоном», - йдеться у звіті.

Читайте також: Ворог продовжує артилерійські та ракетні обстріли деокупованої території Херсонщини

Зазначається, що попри арешт 28 червня міського голови Херсона Ігоря Колихаєва, на захоплених територіях Херсонщини триває широкомасштабний збройний і мирний опір.

«Херсонщина – регіон, який з лютого опинився під новою російською окупацією. Пошук конституційного вирішення проблеми окупації, ймовірно, є для росії пріоритетним завданням політики. З великою ймовірністю вона буде готова сфальсифікувати голосування, щоб досягти прийнятного результату», - йдеться в документі.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні загарбники, крім міського голови, викрали й керівника управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Ростислава Маршака. Також росіяни викрали керівника комунального підприємства «Муніципальна варта», що займається охороною комунальних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-