Україна представить на конференції у Лугано національний погляд на відбудову - Зеленський

Україна представить на конференції у Лугано національний погляд на відбудову - Зеленський

Укрінформ
Україна представить у Швейцарії на спеціальній конференції національний погляд на відбудову.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у своєму відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Активно готуємось до початку спеціальної конференції в Лугано у Швейцарії. Перший її день – в понеділок. Масштабний міжнародний захід, присвячений відбудові нашої країни. Відбудові в широкому сенсі слова. Треба не просто відновити все, що зруйнували окупанти, а створити нову основу для нашого життя, для України - безпечну, сучасну, зручну, безбар'єрну. Для цього потрібні колосальні інвестиції – мільярди, нові технології, передовий досвід, нові інституції та, звичайно, реформи», - сказав Зеленський.

За його словами, вже у понеділок Україна представить у Лугано національний погляд, як усе це реалізувати.

Глава держави зауважив, що насправді це найбільший економічний проєкт в Європі нашого часу і надзвичайні можливості показати себе для кожної держави, для кожної компанії, які запросять працювати в Україну.

Читайте також: Відновлення України: Зеленська відкриє панель на конференції у Лугано

Він уточнив, що територія 10 областей постраждала від бойових дій після 24 лютого. За цей час вдалося звільнити 1 027 міст і селищ, ще 2 610 поки перебувають під російською окупацією. І більшість з них потребують відбудови, сотні з них – російська армія повністю зруйнувала, їх фактично треба будувати наново.

У цьому зв'язку Глава держави нагадав, що і в інших областях України десятки міст зазнали ракетних ударів. «Сотні підприємств знищені. Серед них є і складні, дуже небезпечні виробництва – це хімія, це металургія»... Звичайно, ми вже почали своїми силами відновлювати нормальне життя у звільнених громадах, територіях. Але реалізувати такий масштабний проєкт по всій країні, дати нові стандарти безпеки, нову якість життя можна тільки залучивши міжнародні можливості», - підкреслив Президент.

Читайте також: Шмигаль розповів про плани відбудови України послам G7 та головам міжнародних організацій

Тому, на його думку, конференція у Лугано може стати вагомим кроком для відбудови України. «І коли ми реалізуємо цей проєкт, – а я впевнений, що це буде, – його відлік буде вестися, можливо, саме з цього заходу", - зазначив Зеленський.

Глава держави також наголосив, що для перемоги належить зробити ще дуже багато. "І це тяжкий шлях, бо війна продовжується – але вже зараз треба робити все можливе, щоб агресор програв не тільки на полі бою, а ще історично, концептуально... Щоб кожен у росії запам’ятав, що Україну не зламати – нічим, ніким і навіть жорстокою війною», - підсумував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-