Україна готова запропонувати європейським партнерам сховища до 10 мільярдів кубів газу

Україна готова запропонувати європейським партнерам сховища до 10 мільярдів кубів газу

Укрінформ
Україна готова запропонувати європейським партнерам сховища до 10 мільярдів кубометрів газу.

Про це заявили представники Оператора ГТС України та Укртрансгаз на позачерговій четвертій кризовій нараді SEEGAS, передає Укрінформ із посиланням на Українську енергетичну біржу.

«GTSOU та Укртрансгаз наголосили, що Україна готова запропонувати європейським партнерам сховища до 10 млрд м3 природного газу, які зараз активно обговорюються на європейському ринку. Українські складські потужності є найбільшими в Європі, близько 80% із них розташовані на заході країни», - йдеться в повідомлені.

Зазначається, що оператори газотранспортної системи також вчергове повторили прохання скасувати винятки із законодавства Німеччини, надані «Північному потоку-1», та перемістити обсяги газу на український маршрут.

Як повідомлялось, у травні ОГТСУ та НАК «Нафтогаз» звернулися до Федерального міністерства економіки та захисту клімату й Федерального мережевого агентства (BNetzA) з пропозицією переглянути рішення від 20 травня 2020 року про виключення («derogation», часткове скасування положень закону), застосованого для транспортування газу «Північним потоком-1».

Читайте також: Нафтогаз у липні позиватиметься проти Газпрому щодо питання транзиту

Раніше Оператор ГТС України також закликав країни Європи зупинити шантаж і маніпуляції росії на газовому ринку та запровадити ембарго на російські енергоносії аби перекрити потік коштів за імпорт російських ресурсів, який країна-агресор спрямовує на ведення війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-