Експорт водню сприятиме посиленню української економіки та енергобезпеки ЄС - Безус

Експорт водню сприятиме посиленню української економіки та енергобезпеки ЄС - Безус

Укрінформ
Експорт водню сприятиме посиленню розвитку національного бізнесу, його просуванню на зовнішній ринок, а також допоможе ЄС зменшити залежність від російського газу.

Таку думку висловив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Валерій Безус, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу агентства.

«Ми розглядаємо розбудову водневої економіки з прагматичних позицій, аналізуючи можливості реіндустріалізації України та формування підґрунтя для виконання нею зобов’язань щодо декарбонізації економіки. З огляду на отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС, прагматичний інтерес включає можливість забезпечити енергетичну безпеку ЄС», - зазначив він.

Він уточнив, що питання експорту водню постає з точки зору не тільки посилення розвитку національного бізнесу, його просування на зовнішній ринок, а й можливості допомогти ЄС позбутися залежності від імпортованого з російської федерації природного газу.

Безус додав, що наразі агентство активно працює над створенням єдиної платформи для видачі гарантій походження усіх видів відновлюваної енергії, у тому числі відновлюваних газів.

Читайте також: Україна значно посилить енергобезпеку Європи - Галущенко

Як повідомлялося, раніше Європейська комісія презентувала пропозиції щодо швидкого позбавлення залежності ЄС від імпорту російських енергоносіїв, що включає підвищення енергоефективності, диверсифікацію джерел постачання та масштабні інвестиції у розвиток відновлюваних джерел енергії.

Фото: aosbb.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-