У Нідерландах українці проведуть біля посольства росії артперфоманс проти війни в Україні

У Нідерландах українці проведуть біля посольства росії артперфоманс проти війни в Україні

Укрінформ
У нідерландській Гаазі біля посольства росії українці проведуть артперфоманс «Україна. Після вторгнення».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на фейсбук-сторінку організаторів.

«2 липня о 15:00 за місцевим часом перед посольством росії у Гаазі команда Медійної ініціативи за права людини спільно з нідерландською фундацією «Get Together for Ukraine» проведе артперфоманс «Україна. Після вторгнення», під час якого представить кілька фотографій відомих українських фоторепортерів з однойменної виставки. Всі фотографії виставки протягом липня можна буде побачити в галереях Гааги», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перформанс стане нагадуванням росії та світу, що рано чи пізно військово-політичне керівництво держави-агресора буде притягнуте до кримінальної відповідальності за тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що вчиняються окупантами в Україні.

У акції також візьмуть участь свідки російських злочинів Олена Шевченко, сестра зниклої у Гостомелі Людмили та її чоловіка Ігоря, та Альона Лапчук, дружина закатованого до смерті Віталія Лапчука.

Виставка об'єднує 25 світлин десяти українських фотографів. Серед них – відомі репортери, які співпрацюють зі світовими інформаційними агенціями, а також фотографи, які у своїх населених пунктах стали свідками воєнних злочинів на Київщині, Харківщині, Чернігівщині, Одещині, Донеччині та Житомирщині. За допомогою цих фоторобіт ми покажемо мапу руйнувань України, місця, які російська армія обстрілює від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

Подію підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компонента проєкту EU4USociety. 

Нагадаємо, шість нідерландських хорів під керівництвом диригента Володимира Паіреля виконали «Реве та стогне Дніпр широкий» на підтримку України.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-