Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі

Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі

Укрінформ
4 липня, 13:30 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об'єднаного координаційного пресцентра сил оборони півдня України (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На острові Зміїний замайорів прапор України

На острові Зміїний нарешті встановили прапор України. Такою новиною поділилася начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Прапор України на острові Зміїний встановлено. Військова операція завершена, і наразі знов територія повернена під юрисдикцію України", - повідомила вона.

За словами спікера, ворог наразі не має успіхів у наземному просуванні. Тому вдається до звичного способу авіа- та ракетних ударів.

"Просуваються наші війська у спеціальний спосіб – повільно, але впевнено, як ми й говорили, в рамках військової операції, зберігаючи тишу. Те, що ми звільняємо, ми спочатку закріплюємо, а потім проголошуємо. На суходолі ворог не має успіхів просування, тому використовує наразі тактику авіаційних і ракетних ударів. Сьогодні на світанку знову було вдарено ракетами по Нововоронцовці, і по ще кількох громадах на півночі Херсонщини", - розповіла Гуменюк.

Вона додала, що інформації про жертви немає. Та через те, що обстріл був розсіяний, дані уточнюють.

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. 

Поблизу Інгульця на залишках касетних бомб підірвалися люди – Гуменюк

Кілька людей поблизу річки Інгулець підірвалися на залишках касетних снарядів.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

«Один загинув, один з осколковими пораненнями численними потрапив до лікарні. Це говорить про те, що ворог продовжує використовувати заборонені касетні снаряди, які не розриваються одразу, а ще довготривалий час зберігають ту саму небезпеку, на яку люди потім наражаються», - сказала начальниця пресцентру.

У Чорному морі базуються 4 ворожі кораблі з озброєнням у 28 ракет – Гуменюк

У північно-західній частині Чорного моря наразі присутні 4 російських кораблі з ракетним озброєнням.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Наразі в північно-західній частині Чорного моря перебувають 3 ракетних кораблі, надводні носії ракет, а також підводний човен, споряджений крилатими ракетами типу "Калібр". Загальний залп складає 28 ракет. Ще є 1 великий десантний корабель», - розповіла речниця.

Також вона прокоментувала інформацію щодо підвезення 17 вагонів з боєприпасами з тимчасово окупованого Криму на залізничну станцію «Каланчак» у Херсонській області, зазначивши, що останні удари ЗСУ по складах ворожих боєприпасів не пройшли даремно.

«Звісно, в них є певна проблема з логістикою. Оскільки ми наносимо досить потужні удари останніми тижнями, в тому числі і по складах як паливно-мастильних, так і з боєприпасами. Майже кожного дня є влучання в польовий склад боєприпасів. Тому їм потрібно доставляти собі допомогу і певні запаси, але із самою доставкою в них є теж певні проблеми», сказала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, по всій лінії фронту зараз працюють гаубиці М777, передані Україні союзниками.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-