ДБР скерувало до суду справи про держзраду ще двох суддів із Криму

ДБР скерувало до суду справи про держзраду ще двох суддів із Криму

Відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань передало до суду справи ще двох суддів Автономної Республіки Крим - державних зрадників.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно ще двох суддів Апеляційного суду АРК за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Обвинувальні акти скеровано до суду.

За даними слідства, після анексії росією Криму судді продовжили свою роботу у незаконно створених окупантами судах півострова і своїми діями забезпечують функціонування незаконних органів судової влади.

Їм загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Як нагадали у ДБР, 29 червня бюро завершило розслідування відносно шести суддів АРК, які у 2014 році перейшли на бік ворога.

Загалом з початку 2022 року працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно 16 суддів та одного прокурора Автономної Республіки Крим, обвинувальні акти спрямовано до суду.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила агентурну мережу головного розвідувального управління генерального штабу російської федерації, куди входив народний депутат Андрій Деркач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-