Українці ОАЕ долучилися до рекорду з виконання пісні «Ой у лузі червона калина»

Українці ОАЕ долучилися до рекорду з виконання пісні «Ой у лузі червона калина»

Фото
Укрінформ
Понад 50 українців з різних еміратів ОАЕ зібралися в Дубаї для участі у встановленні світового рекорду з наймасовішого виконання у різних куточках нашої планети пісні «Ой у лузі червона калина».

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні».

В ОАЕ захід координував третій секретар Посольства України Віталій Федянін, який виступив з вітальним словом до всіх учасників під час прямої трансляції.

До організації акції у повному складі долучився колектив видання «Емірати Сьогодні». В українській кав’ярні Roaster у Дубаї зібралося 56 українців – серед них підприємці, спортсмени, музиканти, дизайнери, журналісти, учні шкіл та багато інших.

«Дуже символічно, що організовували й диригували нашим імпровізованим хором, зібраним для виконання пісні «Червона калина», представниці ансамблю української пісні і танцю в ОАЕ, який теж називається «Червона калина», – керівник ансамблю Крістіна Новикова та солістка Ольга Бондаренко. Приємно було бачити серед учасників і відомих українців, зокрема, ведучу Василісу Фролову та багаторазову чемпіонку світу з фрідайвінгу Наталю Жаркову», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що найбільш емоційною серед учасників була Анна Долгіх з Маріуполя – співачка, ведуча, власниця івент-компанії та освітнього центру. Вона не могла стримати сліз під час кожного виконання «Червоної калини».

«Мене переповнюють емоції, бо дуже люблю Україну і хочу, щоб ми усі якомога швидше повернулися в нашу сильну, незалежну й мирну країну. Можливо ми не цінували того, що мали, коли жили в комфорті, але зараз ми навчилися цінувати те, що найбільш важливо – життя. Сьогодні мені тут дуже тепло й душевно серед української громади ОАЕ. Вірю, що ми з усім упораємося і ще покажемо світу, яка Україна красива та яскрава», – поділилася своїми переживаннями Анна.

Зауважимо, що одночасне рекордне виконання пісні «Ой у лузі червона калина» за участі українських зірок, дипломатів, військових та представників діаспори з різних країн світу відбулося під час онлайн-трансляції у День Конституції України.

Нагадаємо, Українська жіноча ініціатива в Об'єднаних Арабських Еміратах та українська школа вихідного дня «Дивосвіт» за сприяння Посольства України в ОАЕ провели з нагоди Дня захисту дітей тематичну зустріч «Розуміємо права дитини: правовий та психологічний виміри».

Фото: Поліна Леанович

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-