Сапери показали, як знешкоджують російські боєприпаси у водоймах

Сапери показали, як знешкоджують російські боєприпаси у водоймах

Фото, відео
Укрінформ
Під час обстеження водних об'єктів України сапери ДСНС вилучили 150 вибухонебезпечних предметів, більшість – у Київській області.

Про це повідомив начальник відділу піротехнічних робіт та підводного розмінування ДСНС Сергій Рева, передає Укрінформ із посиланням на Фейсбук-сторінку відомства.

Зазначається, що піротехніки та водолази другий день поспіль працюють над очищенням озера Блакитне в селі Горенка під Києвом, яке перебувало в епіцентрі ворожих обстрілів.

"Врожай" за два дні – 10 боєприпасів, серед яких артснаряди, постріли від гранатометів, вибухонебезпечні елементи від систем залпового вогню", - зазначають у ДСНС.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну піротехніки знешкодили 122 тис. 555 вибухонебезпечних предметів, зокрема 1979 авіабомб. Загалом обстежена територія площею 23 тис. 888 га.

Читайте також: В Україні загарбники замінували близько 300 тисяч квадратних кілометрів території

За словами начальника управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олега Бондара, розмінування території України може тривати від п'яти до десяти років.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-