Глава МЗС Литви: путін хоче знищити український народ

Глава МЗС Литви: путін хоче знищити український народ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс переконаний, що російський президент володимир путін має намір знищити український народ, тому ці дії можна називати геноцидом.

Про це він сказав на Vilnius Russia Forum, повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

«Те, що ми бачимо з політичних заяв путіна та його оточення, – це спроба знищити народ. Ідея існування України для нього є неприйнятною. Звідси й походить термінологія "геноциду". Обсяги, мабуть, прояснюватимуться, вони невідомі, але іноді намір, спроба зіставна зі злочином вже сама по собі», - сказав Ландсберґіс журналістам.

Опозиціонер, що бере участь у Форумі, політемігрант Михайло Ходорковський також вважає, що в даному випадку можна казати про геноцид. «На мій погляд, геноцид – це юридичне поняття. Ознаки геноциду мають місце. Звісно, наразі це не Сребрениця, але дуже близьке до неї», – заявив Ходорковський.

Vilnius Russia Forum проводиться з 2013 року та організується Міністерством закордонних справ Литви спільно з Центром східноєвропейських досліджень.

Читайте також: Експерти США й Канади звинувачують рф у геноциді й намірі знищити український народ – CNN

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: DELFI / Kiril Čachovskij

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-