Україна візьме участь у червневій зустрічі міністрів оборони НАТО

Україна візьме участь у червневій зустрічі міністрів оборони НАТО

Укрінформ
Україна отримала запрошення взяти участь у засіданні Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, яка відбудеться 15-16 червня у Брюсселі.

Про це повідомляється на сайті НАТО, передає Укрінформ.

Як зазначається, зустріч Північноатлантичної ради (NAC) на рівні міністрів оборони відбудеться 15-16 червня у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі під головуванням генерального секретаря Єнса Столтенберга.

"Зустріч розпочнеться з робочого обіду 15 червня, до участі в якому запрошені партнери: Фінляндія, Грузія, Швеція, Україна і Європейський Союз. Ще дві сесії (NAC) відбудуться в колі міністрів країн-союзниць 16 червня", - йдеться у повідомленні.

Згідно з ним, у контексті заходу за участю міністрів оборони НАТО 15 червня з ініціативи Сполучених Штатів у штаб-квартирі НАТО відбудеться також окреме засідання контактної групи щодо України.

Читайте також: Члени НАТО неформально домовились не постачати Україні літаки й танки - ЗМІ

Як повідомлялося, 23 травня відбулася друга зустріч групи підтримки України на рівні глав оборонних відомств понад 40 країн у форматі, що був започаткований 26 квітня 2022 року на авіабазі Рамштайн (Німеччина). Такий інструмент з надання військової допомоги Україні був створений з ініціативи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-