Чехія та Британія продовжать підтримувати Україну важким озброєнням

Чехія та Британія продовжать підтримувати Україну важким озброєнням

Укрінформ
Міністри закордонних справ Чехії Ян Ліпавськи та Великої Британії Ліз Трасс пообіцяли продовжувати надавати Україні військово-політичну підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це вони заявили під час пресконференції за результатами переговорів у Празі 27 травня.

«Сьогодні ми погодилися з необхідністю продовжувати підтримку України, як політично, так і військово, підтримувати її оборону і продовжувати роботу над відбудовою України», - сказав глава чеської дипломатії.

Обидва міністри назвали неправдивою інформацію у ЗМІ про те, що країни НАТО, мовляв, неофіційно погодилися не надавати Україні певних видів важких озброєнь, зокрема, танків та БМП.

«Однозначно, ці повідомлення не ґрунтуються на реальності. Підтримка України надходить від окремих держав, НАТО як така не має якоїсь великої програми. Чеська Республіка пишається тим, що підтримує Україну у військовому сенсі, допомагає Україні захищатися проти російської агресії та залучається до всіх відповідних проєктів, якщо наші можливості дозволяють або за необхідності», – додав Ліпавськи.

Читайте також: Може змінити хід війни, або Навіщо Україні MLRS та снаряди «натівського» калібру?

Трасс зі свого боку також заявила, що «ці чутки абсолютно не відповідають дійсності».

«Ми дуже чітко усвідомлюємо, що підтримувати Україну танками та літаками цілком законно, і ми дуже підтримуємо роботу, яку Чеська Республіка виконала, посилаючи танки (Т-72 – ред) в Україну», - сказала британський міністр.

Особисто очільниця британської дипломатії хоче, щоб в Україну надходило більше важкого озброєння стандартів НАТО.

«Про припинення вогню чи заспокоєння путіна не повинно бути й мови. Нам потрібно переконатися, що Україна виграє, росія виведе свої війська, і щоб ми більше ніколи не побачили такого роду російської агресії», - наголосила Трасс.

Вона також підкреслила необхідність створити план Маршалла для України.

Міністри заявили про важливість координації між ЄС, Великою Британією та США в питанні санкцій.

Читайте також: Джонсон каже, що світу слід сконцентруватися на доставці Україні РСЗВ

Як повідомляв Укрінформ, для оборони від російських загарбників Україна потребує всіх можливих видів броньованої техніки, сказав Президент Володимир Зеленський 21 травня.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив 25 травня, що Україна потребує якнайшвидших поставок реактивних систем залпового вогню, і закликав США зробити перший крок у цьому напрямку як приклад для інших країн.

Фото: МЗС ЧР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-