На півдні ворог намагається скувати українські сили і не допустити перекидання військ

На півдні ворог намагається скувати українські сили і не допустити перекидання військ

Дані Генштабу
Укрінформ
На півдні росіяни намагаються утримати зайняті рубежі та скувати дії українських військ, аби не допустити перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил станом на 18 годину в Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"На Південнобузькому напрямку агресор основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів, сковуванні дій наших військ та недопущенні перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки. Обстрілює українські війська. Зокрема, здійснив невдалу спробу штурмових дій в районі населеного пункту Любомирівка", - йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, наразі зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по території України з території республіки білорусь.

"На Волинському та Поліському напрямках до семи батальйонів збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення ділянки українсько-білоруського кордону. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території цієї країни. В Гомельській області, у безпосередній близькості від державного кордону з Україною, розгорнуто маневрову групу радіоелектронної боротьби зі складу збройних сил республіки білорусь", - йдеться у зведенні.

Читайте також: Загроза ракетних ударів з території білорусі зберігається – Міноборони

Крім того, на Сіверському напрямку противник продовжує вживати заходи з посилення ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях з метою недопущення перекидання підрозділів Сил оборони України на інші напрямки.

На Слобожанському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив, намагається утримати займані позиції та не допустити подальше просування українських підрозділів у напрямку державного кордону. Зокрема, продовжує систематичні обстріли населених пунктів, руйнування цивільної інфраструктури та здійснює дистанційне мінування ймовірних маршрутів висування підрозділів наших військ.

Також з метою покращення логістичного забезпечення військ ворог намагається відновити пошкоджену залізницю. Зокрема, на тимчасово зайнятих територіях Харківської області, загарбники залучають підрозділи 29 окремої залізничної бригади зі Смоленська із спеціальною технікою та обладнанням для ремонту залізничної інфраструктури.

На Слов’янському напрямку російські війська наступальних дій не проводили. Ворог обстрілював з артилерії населені пункти Святогірськ, Богородичне та Вірнопілля. Крім того, російські загарбники застосували авіацію для ударів по Слов’янську та Довгенькому.

Читайте також: Ворог наступає на Сєвєродонецьк з різних напрямків, але не може прорвати оборону

На Лиманському напрямку ворог намагається витіснити українські підрозділи з населеного пункту Лиман та розвинути наступ на Слов’янськ. Так, він обстріляв із мінометів і реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Озерне та Діброва. Також завдав авіаудару в районі Сіверська.

На Сєвєродонецькому напрямку російські загарбники, за підтримки артилерії, здійснювали штурмові дії у районах населених пунктів Щедрищеве, Борівське і Тошківка, бойові дії тривають.

Зазначається, що ворог намагається покращити тактичне положення на Бахмутському напрямку, порушити шляхи логістичного забезпечення наших військ. Проводив штурми в районах населених пунктів Комишуваха, Берестове, Білогорівка, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку противник застосував артилерію по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Новобахмутівка, Кам’янка, Авдіївка, Піски та Мар’їнка.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог застосував міномети, реактивну та ствольну артилерію уздовж лінії зіткнення. Завдав авіаційних ударів із літаків штурмової авіації Су-25 в районах Малої Токмачки та Оріхова.

Читайте також: Попри інтенсивний вогонь на сході, ЗСУ контролюють ситуацію та знають плани ворога – Міноборони

На Миколаївському та Криворізькому напрямках ворог, у рамках логістичного забезпечення та доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат, перемістив до Херсонської області автомобільну техніку, бойові броньовані машини та реактивні системи залпового вогню.

Кораблі чорноморського флоту в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

На Херсонщині винищувачем МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ збито ворожий винищувач Су-35.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 27 травня ліквідували близько 29 тисяч 750 російських військових.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-