російський концерн «Калашников» намагається обійти санкції - ЗМІ

російський концерн «Калашников» намагається обійти санкції - ЗМІ

Укрінформ
Концерн "Калашников" спробував обійти санкції для покупки в Італії лінії з виробництва високоякісних патронів, використовуючи як посередник підприємство в Липецьку.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на розслідування російської служби Бі-Бі-Сі.

Розслідувачі вивчили внутрішнє листування Липецького механічного заводу. Воно стало доступним через витік – після початку повномасштабної війни росії з Україною хакери стали атакувати сайти російських держструктур та компаній.

Як стверджує Бі-Бі-Сі, наприкінці грудня минулого року комерційний директор Липецького механічного заводу Дмитро Білих отримав електронного листа з Італії з новорічними привітаннями. Відправником був Мікеле Інверніцці, власник італійського заводу з виробництва пресів.

Розслідувачі пишуть, що незадовго до Нового року Інверніцці отримав від заводу незвичайний запит на обладнання автоматичної лінії з виробництва патронів. Так, певно, Білих опинився у списку адресатів для різдвяного вітання.

З листування, що потрапило у відкритий доступ після хакерської атаки, стало відомо, що за запитом на придбання лінії для патронів міг стояти концерн "Калашников", який знаходиться під санкціями з 2014 року через анексію Криму. (У той час, як ключова продукція заводу в Липецьку – самохідні тягачі для зенітно-ракетних комплексів С-300).

Витік містить листування понад десяток топ-менеджерів заводу з початку 2021 року до кінця березня 2022 року. Підробити такий великий обсяг листування складно – до листів додано детальні фінансові звіти підприємства, договори з контрагентами, подання прокуратури, матеріали щодо виконання держоборонзамовлення, зазначає Бі-Бі-Сі.

Читайте також: російський олігарх переписав бізнес на дружину, щоб обійти санкції - ЗМІ

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-