Луганська та Донецька області через запеклі бої залишились без газу

Луганська та Донецька області через запеклі бої залишились без газу

Укрінформ
Через активні бойові дії на сході України з початку тижня, газопостачання втратили Луганська та Донецька області, а кількість відключених газорозподільних станцій зросла на 75%.

Про це повідомляє пресслужба ОГТСУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зазначається, що причиною зупинки 41 ГРС у Донецькій та Луганській областях стало пошкодження магістрального газопроводу внаслідок російських обстрілів.

Співробітники Оператора ГТС України залишаються в регіоні, щоб мати можливість відновити газопостачання щойно з’явиться доступ до пошкоджених ділянок. А також — підтримувати в роботі єдину працюючу ГРС, яка забезпечує роботу хлібозаводу в одному з міст Донеччини.

Найбільше зупинених ГРС у Донецькій області — 55% від загальної кількості зупинених. Решта розташовані у Луганській, Харківській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Читайте також: Попри інтенсивний вогонь на сході, ЗСУ контролюють ситуацію та знають плани ворогаМіноборони

Оператор ГТС України перебуває у постійному контакті з військово-цивільними адміністраціями та військовими для максимально оперативного доступу до пошкоджених ділянок. Зокрема, цього тижня вдалося локалізувати газопровід-відвід після пошкодження магістрального газогону у Харківській області та уникнути обмеження постачання газу споживачам.

Як повідомляв Укрінформ, ТОВ "Оператор ГТС України" отримав 101 переносний генератор і 9 тис. метрів кабелю від італійського оператора газотранспортної системи Snam. Надана допомога буде використана для відновлення автоматизації технологічних процесів та електропостачання на пошкоджених об’єктах.

Читайте також: На Донеччині та Луганщині за добу росіяни вбили 13 людей

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-