Загарбники заселилися у виправну колонію на Херсонщині – розвідка

Загарбники заселилися у виправну колонію на Херсонщині – розвідка

Укрінформ
Виправна колонія №10 в тимчасово захопленому селі Дар’ївка Херсонської області використовується російськими загарбниками як місце проживання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Фейсбуці.

«Окупанти вивезли в Херсон всіх засуджених та персонал з виправної колонії №10 в тимчасово окупованому селі Дар’ївка Херсонської області. Відомо, що їх розподілили до виправних колоній №7 (Гола Пристань) та №90 (Херсон). Наразі колонія № 10 використовується рашистами як місце проживання особового складу окупаційної армії. Також на території перебуває військова техніка», - йдеться у повідомленні.

Також у ГУР зазначають, що орієнтовно із середини червня загарбники припинять постачати кошти та «гуманітарну допомогу» в захоплений Маріуполь. Очікується, що це додатково посилить гуманітарну катастрофу в місті.

Крім того, за даними української розвідки, у смт Шевченкове Харківської області російські військові на місцевому базарі розпитують, де можна придбати набої українського виробництва. Причину свого інтересу пояснюють бажанням здійснити «самостріл», видаючи його за бойове поранення. Сподіваються, що це дасть можливість повернутися додому.

У Куп’янську, Великому Бурлуку, Шевченково, Ізюмі Харківської області почастішали випадки зникнення людей, повідомили в ГУР. Найчастіше це чоловіки від 18 до 60 років та молоді жінки. Зникнення пов’язують з «роботою» співробітників російських спецслужб на захопленій частині області.

Наразі всі шляхи виїзду на підконтрольні Україні території заблоковано. Автомобілі, якими люди намагаються евакуюватися, ретельно фільтрують та повертають назад.

Читайте також: Роздачі російських паспортів на Херсонщині немає – глава області

Як повідомлялося, на Херсонщині загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-