В Одесі ліквідували схему розкрадання гуманітарної допомоги для військових

В Одесі ліквідували схему розкрадання гуманітарної допомоги для військових

Фото
Укрінформ
Одеські правоохоронці ліквідували масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги – зловмисники незаконно продали оптичні приціли, бронежилети, коліматори на загальну суму 700 тис грн.

Про це повідомив у Фейсбуці преспідрозділ Управління СБУ в області, передає Укрінформ.

«СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам. За даними слідства, двоє ділків намагалися незаконно продати товари військового та гуманітарного призначення», - йдеться повідомленні.

Зазначається, що товари, які надходили українським захисникам від іноземних гуманітарних та благодійних організацій, зокрема, пристрої нічного бачення, коліматори, оптичні приціли, бронежилети, медичні аптечки та інше, зловмисники намагались незаконно реалізувати замість безкоштовної передачі військовослужбовцям.

Усього зловмисники продали волонтерам такої продукції на суму 700 тис. грн. У свою чергу волонтери передали «отриману допомогу» бойовим підрозділам ЗСУ.

«Наразі тривають слідчі дії, встановлюються всі обставини та причетність працівників тероборони до протиправної схеми», - додали в СБУ.

Заходи з викриття правопорушень здійснені спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва Одеської військової спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Фото: СБУ в Одеській області

Читайте також: Гуманітарна допомога має бути цільовою і просто в рукиголова благодійного фонду

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-