Під окупацією рф Крим став одним із найнебезпечніших місць в Європі – Зеленський

Під окупацією рф Крим став одним із найнебезпечніших місць в Європі – Зеленський

Відео
Укрінформ
Тимчасово окупований російською федерацією Крим за останні 8 років став одним із найнебезпечніших місць у Європі, де постійно відбуваються репресії щодо тих громадян, які не влаштовують загарбників.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час виступу в індонезійському аналітичному центрі Foreign Policy Community of Indonesia, передає кореспондент Укрінформу.

«Ставлення російських окупантів до людей на захоплених територіях. Ми маємо досвід Криму, який із 2014 року перебуває під контролем росії як окупанта і був перетворений на одне із найнебезпечніших місць в Європі для усіх, хто цінує свободу, для корінного кримськотатарського народу, для мусульман на півострові. Не було жодного тижня за 8 років, щоб не надходили новини про нові репресії, нові судилища проти тих, хто не влаштовує окупантів», - сказав Зеленський.

За його словами, як наслідок нині в Європі немає іншого місця, ніж окупований росією Крим, де так безкарно і так масово репресують мусульман та усіх інших, хто просто хоче жити вільним життям. «Як можна це не бачити або ігнорувати? Це ж відбувається на очах у всього світу», - підкреслив глава держави.

Читайте також: рф намагається зірвати експорт українського зерна навіть альтернативними шляхами – Зеленський

У лютому-березні 2014 року у містах Криму відбувалися організовані антиукраїнські виступи, блокада і захоплення стратегічних об'єктів півострова і військових частин ЗСУ підрозділами російської армії у деяких випадках під прикриттям окремих цивільних осіб і новостворених спецслужбами рф «загонів самооборони Криму», що поклало початок окупації Криму росією.

Про «приєднання» Автономної Республіки Крим та Севастополя до росії москва оголосила 18 березня 2014 р. за результатами незаконного «референдуму про статус Криму», що відбувся 16 березня.

Читайте також: Зеленський: Тиск на росію - це буквально питання збереження життів

Окупація Криму, як і псевдореферендум, не визнаються Україною і більшістю іноземних держав, Генеральною Асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, а також суперечить рішенню Венеційської комісії. Згідно з Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» територія Кримського півострова вважається тимчасово окупованою територією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-