Шмигаль: Погодили залучення Нафтогазом €300 мільйонів кредиту від ЄБРР

Шмигаль: Погодили залучення Нафтогазом €300 мільйонів кредиту від ЄБРР

Укрінформ
Кабінет Міністрів погодив рішення щодо залучення НАК «Нафтогаз України» кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку у розмірі до 300 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі за результатами засідання уряду.

«Погоджено рішення щодо залучення НАК «Нафтогаз України» кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку у розмірі до 300 млн євро. Строк дії кредитної лінії - до 25 березня 2024 року», - написав Шмигаль.

За його словами, залучені кошти будуть спрямовані на закупівлю природного газу з метою задоволення в повному обсязі потреб українських споживачів в енергоресурсах.

Читайте також: Британія надасть фінансові гарантії по кредиту ЄБРР для Укренерго

Також Кабмін затвердив розпорядження, яке передбачає продовження дії процентної ставки у розмірі 12% річних за кредитним договором від 5 червня 2009 року, укладеним між НАК “Нафтогаз Україниˮ та АТ “Ощадбанк”. Це дозволить зменшити фінансове навантаження на Нафтогаз під час сплати процентів за цим договором у сумі більш як 45,4 млн гривень, пояснив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський банк реконструкції та розвитку надасть НАК "Нафтогаз України" кредит у розмірі 300 млн євро на закупівлю газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-