Зараз ніщо не вказує на готовність росії до переговорів – Кулеба

Зараз ніщо не вказує на готовність росії до переговорів – Кулеба

Укрінформ
Попри публічні заяви російського керівництва, жоден індикатор не вказує на готовність росії до переговорів; факти свідчать про налаштованість президента рф на ведення війни.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному з північномакедонським колегою Буяром Османі брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії констатував, що росія наразі проводить широкомасштабну наступальну операцію на Донбасі, намагаючись захопити нашу територію, і поступову анексію Херсона та Запорізької області.

"Я не думаю, що країна, яка прагне переговорного процесу, діяла б у такий спосіб. Якби росія хотіла переговорів, вона б не проводила наступальних операцій, не переслідувала українських активістів на сході та півдні України, не намагалася б ввести там в обіг російські рублі і телефонні номери та видавати паспорти. Вона не блокувала б морські порти України, щоб перешкодити експорту продовольства. Це мова фактів, а не тлумачення", - сказав Кулеба.

Читайте також: росія намагається підбурити Африку, Близький Схід та Азію проти України - Кулеба

На його переконання, російські посадовці продовжують заявляти у ЗМІ, що вони відкриті до переговорів, а Україна їх уникає, однак це неправда.

"Якщо ви подивитеся на факти, то жоден з них не вказує на те, що росія дійсно прагне пошуку рішення, переговорів», - зазначив очільник МЗС.

У цьому контексті він зауважив, що не може спрогнозувати, коли може відбутися зустріч президентів України і росії.

«Ми багато разів намагалися організувати цю зустріч, але жодного позитивного індикатора від росії, який свідчив би про готовність до неї, не отримали. З того, що ми знаємо, президент путін налаштований скоріше на ведення війни, ніж на перемовини. Тому мені важко сказати, коли зможе відбутися ця зустріч. Але жоден з індикаторів наразі не вказує на готовність росії», - резюмував Кулеба.

Читайте також: Кулеба переконаний, що росія погодиться на припинення вогню лише за крок до поразки

Як повідомлялося, міністр закордонних справ рф сергій лавров заявив, що Захід нібито навмисно заохочує Президента Володимира Зеленського бути непоступливим на перемовинах з росією й гальмувати процес досягнення якоїсь угоди.

Фото: twitter/DmytroKuleba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-