На спецрахунку Нацбанку для допомоги ЗСУ залишається 127 мільйонів

На спецрахунку Нацбанку для допомоги ЗСУ залишається 127 мільйонів

Укрінформ
Станом на 27 травня залишок коштів на спеціальному рахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становить майже 127 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що всього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано 17 млрд грн в еквіваленті. Зокрема, понад 5,2 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу).

Залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який НБУ відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 162 млн грн.

Майже 393 млн грн перераховано для допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Читайте також: У Чернівцях художниця Катерина Косьяненко продасть картини, аби допомогти ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк 24 лютого відкрив спеціальний мультивалютний рахунок для збору коштів на потреби армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-