Ексофіцер ЦРУ просуває наративи кремля про війну в Україні

Ексофіцер ЦРУ просуває наративи кремля про війну в Україні

Укрінформ
Колишній офіцер Центрального розвідувального управління Рей Макговерн перекладає на США провину у війні, яку росія розв’язала проти України.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

За даними Центру, протягом останніх трьох місяців Макговерн активно дає інтерв’ю англомовним медіа та просуває кремлівські наративи про "неоднозначність відповідальності росії за те, що відбувається в Україні".

Зокрема колишній офіцер ЦРУ заявляє, що "НАТО обіцяв не поширюватись на Схід", і тому, на його думку, ніхто "не має в односторонньому порядку засуджувати путіна за те, що він зробив".

Читайте також: кремль через західних «експертів» навязує думку, що Україна має йти на поступки росії

Загальний висновок, який робить Макговерн, зводиться до того, що США винні у російсько-українській війні, оскільки "спровокували путіна".

Центр протидії дезінформації застерігає: використання західних "експертів" у світовому інформаційному просторі є елементом інформаційно-психологічної операції ворога, який намагається перекласти відповідальність за скоєні в Україні злочини на інші країни.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівські медіа маніпулюють тезами американського історика Тома Мокаітіса для просування фейків про проксі-війну НАТО проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-