Оперативна ситуація в Херсонській області

Оперативна ситуація в Херсонській області

Укрінформ
27 травня, 14:00  -  брифінг на тему: “Оперативна ситуація в області Херсонській області”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Геннадій Лагута - голова Херсонської ОВА (онлайн). 

Теми до обговорення:

Ситуація в Херсонській області. 

Спроба російських окупантів надати громадянство жителям області. 

Евакуація цивільного населення. 

Формат заходу – офлайн + онлайн-включення (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com 

Акредитація триватиме до 13:30 27 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Херсонщині загарбники знімають плити з доріг та зміцнюють свої позиції

У Херсонській області російські військові знімають плити з доріг та зміцнюють свої позиції, також із цією метою вони використовують потужності захоплених ними місцевих підприємств.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

«Місто Херсон… вулиця Паровозна, звідти було знято плити та вивезено на кордон з Миколаївською областю для зміцнення блокпостів, споруд. Вони (росіяни – ред.) цими плитами зміцнюють свої позиції», - сказав Лагута.

Також російські військові використовують із цією метою потужності місцевих підприємств – агресор запустив у роботу кілька вкрадених у підприємців області заводів із виробництва бетону, цементу, зазначив голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог блокує "зелені коридори", евакуацію з регіону. Військові рф викрадають мирних жителів області, серед яких – журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, припиняє роботу бізнес.

російські війська у захоплених районах південної осі готують третю лінію оборони, щоб закріпити довготривалий контроль над регіоном і підготуватися до відсічі можливих майбутніх контрнаступів із боку українських сил.

росіяни постійно обстрілюють звільнені Україною громади Херсонщини – голова ОВА

російський агресор постійно обстрілює звільнені українськими військовими громади Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

«Відбуваються повсякчасні обстріли звільненої території… У територіальних громадах Нововоронцовської, Високопольської, Кочубеївської, частині Великоолександрівської громади. Ворог намагається знову вийти на межі області», – сказав Лагута.

У деяких селах ситуація гуманітарна просто критична – немає зв'язку, немає продуктів, немає медикаментів, наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, російські військові будують третю лінію своєї оборони та перекидають підкріплення, щоб закріпитися та утримати свої позиції на півдні України. У той же час інженерні підрозділи загарбників замінували узбережжя Каховського водосховища.

Роздачі паспортів рф на Херсонщині немає – голова ОВА

Голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута не підтвердив інформацію про те, що на захопленій території області російські агресори роздають паспорти рф.

Про це він заявив на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ні, такої інформації (про спроби роздачі паспортів рф – ред.) немає, вона не підтверджується», - сказав Лагута.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня президент росії путін підписав указ, згідно з яким росія надаватиме громадянство жителям тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей України за спрощеною процедурою.

У Херсонській облраді назвали спрощену процедуру отримання громадянства рф для жителів області "паспортизацією під тортурами".

У Херсонській області загарбники блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-