На Полтавщині волонтери оголосили збір вишиванок для переселенців

На Полтавщині волонтери оголосили збір вишиванок для переселенців

Укрінформ
На Полтавщині волонтери оголосили збір вишиванок для переселенців у межах акції «Вишиванка єднає».

Про це йдеться на сторінці волонтерської організації «Полтавський батальйон небайдужих» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Дорогі полтавці та полтавки, згадуючи, які ви красиві і чепурненькі в День вишиванки, дуже хочеться, щоб цього дня гості нашого міста відчували себе своїми на Полтавщині. Оголошуємо збір вишиванок для дорослих і для малечі у рамках акції #ВишиванкаЄднає», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цю акцію волонтери приурочили до Дня вишиванки, який цьогоріч відзначатиметься 19 травня. Охочих поділитись традиційним українським одягом просять приносити вишиванки до Свято-Успенського собору, починаючи зранку 17 травня.

Читайте також: Переселенці на Львівщині першими отримали виплати від криптобіржі Binance

Серед волонтерів «Полтавського батальйону небайдужих» багато вимушено переміщених осіб. Відтак їм теж подарують вишиванку-оберіг.

«Полтавський батальйон небайдужих» - це волонтерська організація, яка діє при Свято-Успенському соборі УПЦ КП у м. Полтаві.

Як повідомлялося, День вишиванки – це міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Він відзначається щороку в третій четвер травня. Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-