У Херсонській облраді кажуть, що загарбники запроваджують перепустки для мешканців регіону

У Херсонській облраді кажуть, що загарбники запроваджують перепустки для мешканців регіону

Укрінформ
На Херсонщині загарбники запроваджують систему перепусток, щоб скоротити можливості виїхати з області.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

"Гуманітарна катастрофа та атмосфера терору в Херсонській області змусили тимчасово виїхати величезну кількість жителів Херсонщини. З одного боку, це спростило оркам і колабарантам життя, оскільки виїхали багато активних, патріотично налаштованих громадян, які протестували відкрито та підтримували настрої решти. Це також підвищує ефективність фільтраційних заходів", - написав Соболевський.

Водночас, за його словами, кількість людей, які намагаються вирватися з тимчасово захопленої території, "ламають усю ідеологію оккупації та подальших планів створити картинку "братньої Херсощини, яка проситься у лоно матінки-росії".

"Саме тому не буде гуманітарних коридорів, саме тому практично стоять дороги, якими жителі намагаються виїхати з території області. Саме тому колабораціоністи намагаються розганяти тему херсонців, що повертаються назад. І саме тому орки запроваджують систему перепусток своєї фейкової адміністрації", - заявляє Соболевський.

Він припускає, що найближчим часом, скоріш за все, можливості виїхати з області скорочуватимуться.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог блокує "зелені коридори", евакуацію. Військові рф викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, селяни, вчителі.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні російські військові захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам.

Читайте також: Загарбники призначили свого «керівника» неіснуючого району на Херсонщині

Ідея з "референдумом" у Херсонській області провалилася, і загарбники розглядають різні варіанти щодо нещодавно окупованих територій, зокрема створення так званого Кримського федерального округу. Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що так звана військово-цивільна адміністрація звернеться до путіна стосовно прийняття регіону до складу росії.

Депутати Херсонської обласної ради як представники інтересів територіальних громад Херсонської області 12 березня ухвалили звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-