ОБСЄ не пустила на свій захід дві російські організації

ОБСЄ не пустила на свій захід дві російські організації

Укрінформ
Польське головування в ОБСЄ відмовило в реєстрації на другу Додаткову нараду з питань людського виміру (SHDM) двом неурядовим організаціям з рф, які виправдовують збройну агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твіттері Польське головування в ОБСЄ.

"Згідно з Гельсінським документом 1992 року, відкритість заходів ОБСЄ не стосується тих, хто підтримує застосування насильства. У зв’язку з цим Польське головування не змогло підтвердити реєстрацію двох російських організацій для участі в SHDM. ОБСЄ не може слугувати майданчиком для провоєнних активістів", – йдеться у повідомленні.

Водночас назви цих організацій не вказуються.

Очільник української місії в ОБСЄ Євгеній Цимбалюк у Твіттері прокоментував це рішення ОБСЄ. "Ні – безкарності для тих, хто виправдовує збройну агресію! Зобов’язання ОБСЄ не можуть бути скомпрометованими! росія повинна припинити зловживати ОБСЄ та іншими міжнародними організаціями для виправдування ненависті і війни", - написав український посол.

За інформацією пропагандистських медіаресурсів рф, в участі у другій Додатковій нараді з питань людського виміру, як проходить у Відні 16-17 травня, було відмовлено, зокрема, російській Громадській палаті.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала створити спецтрибунал у справі щодо російської агресії

російська делегація при ОБСЄ висловила протест проти такого рішення Польського головування та заявила, що відмовляється від офіційної участі в SHDM. Таким чином, вперше цей важливий форум ОБСЄ у сфері людського виміру відбудеться без російських пропагандистських та дезінформаційних наративів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-