Гарнізон «Маріуполь» виконав поставлене бойове завдання - Генштаб ЗСУ

Гарнізон «Маріуполь» виконав поставлене бойове завдання - Генштаб ЗСУ

Укрінформ
Командири підрозділів на "Азовсталі" отримали наказ від вищого військового командування зберегти життя особового складу.

Про це йдеться у заяві Генерального штабу ЗСУ, повідомляє Укрінформ.

"Вищим військовим командуванням було віддано наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу. Триває операція з порятунку заблокованих на території заводу захисників України", - зазначається у повідомленні.

У Генштабі нагадали, що розпочалася евакуація 53 тяжкопоранених військовослужбовців, яких доставлено до медичного закладу у Новоазовську, а ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

"Заходи з порятунку оборонців, які залишаються на території "Азовсталі, тривають", - підкреслили в Генеральному штабі.

Як повідомлялося, у понеділок розпочалася евакуація українських захисників з заводу "Азовсталь".

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня повідомила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з "Азовсталі" евакуйовано.

В укриттях заблокованого заводу перебували близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів та нестачу медиків не могли надати належної допомоги. Територію меткомбінату постійно обстрілювали з усіх видів озброєння.

Україна запропонувала рф обміняти тяжкопоранених бійців з "Азовсталі" на росіян за правилами обміну військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-