ЦПД викрив чергові фейки та маніпуляції російської пропаганди

ЦПД викрив чергові фейки та маніпуляції російської пропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони оприлюднив добірку фейків і маніпуляцій, які кремлівська пропаганда спродукувала 16 травня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал ЦПД.

Зокрема, за інформацією Центру, пропагандистські ЗМІ продовжують дискредитувати українських силовиків. Згідно з їхнім повідомленням, «у Донецькій області українські спецслужби підірвали фугас, посилений 1 тонною аміачної селітри, внаслідок чого утворилася отруйна хмара заввишки близько 1 кілометра». Однак це фейк, наголошують у ЦПД.

Водночас президент рф володимир путін заявляв, що «американські біолабораторії на пострадянському просторі збирають біологічний матеріал, вивчають специфіку поширення небезпечних захворювань, а в Україні вони, по суті, розробляли біологічну зброю». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Ще один фейк поширило міністерство оборони рф, яке заявило, що нібито «у Святогірську Донецької області на території дитячої школи-інтернату бойовики нацбату обладнали командний пункт та розмістили важку військову техніку, артилерію та РСЗВ, при цьому у підвальних приміщеннях насильно утримують викладачів та вихованців інтернату».

Читайте також: ЦПД зібрав чергову добірку останніх фейків роспропаганди

Як повідомляв Укрінформ, російські пропагандисти здійснили інформаційну операцію з виправдання евакуації поранених захисників Азовсталі перед внутрішньою аудиторією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-