У рф розповідають про українські «цигарки і алкоголь зі свастикою, що падають з вертольотів»

У рф розповідають про українські «цигарки і алкоголь зі свастикою, що падають з вертольотів»

Укрінформ
Російська пропагада запустила фейк про скидання на позиції українських військових із вертольотів алкоголю та цигарок із нацистською символікою

Про це повідомляє громадська організація «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ), передає Укрінформ.

«Бійці зведеного полку мвс лнр, які несуть службу в Козачій Лопані під Харковом, розповіли ріа новини, що на позиції українських військових та націоналістів скидають з вертольотів алкоголь та цигарки, упаковки яких стилізовані під продовольство, яке постачалося німецько-фашистським військам. Частина таких «подарунків» випадково впала на позиції російських сил. На цигаркових пачках зображено свастику та символіку нацистської Німеччини», – цитує ХАЦ пропагандистів.

Читайте також: На Херсонщині росіяни запускають фейк, що проводять перепис для ООН

У громадській організації зазначили, що нелегко коментувати відверту дичину, але все ж послідовно розвінчують і цей фейк. Одразу постає запитання, навіщо взагалі українським військовим ризикувати і вертольотами в зоні дії російської ППО (адже Козача Лопань - це селище прямо на кордоні з рф), якщо до позицій ВСУ з Харкова є автодорога. Жодного фото пропагандисти не опублікували.

Читайте також: російська пропаганда вкидає про «початок капітуляції» бійців з Азовсталі

Крім того, в з 2015 року діє закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Згідно з ним, у країні заборонена символіка Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини, прапор нацистської Німеччини 1939-1945 років, герб нацистської Німеччини 1939-1945 років, зображення, написи, присвячені подіям, пов’язаним з діяльністю взагалі партії.

«Отже ця пропагандистська новина від «ріа новости» – просто фейк та хвора уява редактора», - зазначають у ХАЦ.

Читайте також: росія готує у Маріуполі масштабну підробку «свідчень» про «знищення міста ЗСУ»

Як повідомлялося, раніше російська пропаганда поширила в соціальних мережах фейк, що в Харкові перед 9 травня замінували могили ветеранів Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-