Харківське метро планують запустити за півтора-два тижні

Харківське метро планують запустити за півтора-два тижні

Укрінформ
Харківський метрополітен готують до запуску, людей, які переховуються в підземці від російських обстрілів, просять звільнити потяги.

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

«Перші потяги Харківського метрополітену планують запустити за півтора-два тижні», - йдеться у повідомленні.

За словами міського голови Ігоря Терехова, метрополітен – головна транспортна артерія, якої потребують люди. Спочатку терміни запуску ставили пізніші, оскільки деякі ділянки були пошкоджені обстрілами. Проте після обстеження стало відомо, що вони пристосовані для руху.

Водночас міський голова зазначив, що у метро продовжують жити люди, і не лише з Харкова, а й із Харківської та інших областей. Їх попросили звільняти поїзди, щоб підготувати транспорт до роботи. На самих станціях люди поки що можуть перебувати.

За даними Харківської ОВА, у підземці залишаються понад 4 тис. громадян, водночас міська рада повідомляє про майже 3 тисячі людей. У пресслужбі КП «Харківський метрополітен» кореспондентові агентства поки не уточнили, скільки людей перебувають на станціях.

Читайте також: Зеленський подякував воїнам, які вийшли на кордон з рф на Харківщині

Як повідомлялося, 16 травня в Харкові частково відновили рух автобусів і тролейбусів.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-