Загарбники призначили свого «керівника» неіснуючого району на Херсонщині

Загарбники призначили свого «керівника» неіснуючого району на Херсонщині

Укрінформ
На Херсонщині російські військові призначили гауляйтера неіснуючого Чаплинського району. При цьому загарбники заявили про звільнення законного Чаплинського селищного голови. Українська місцева влада перейшла на дистанційну роботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Чаплинської громади.

"Повідомляємо, що 16 травня 2022 року о 10:00 в будівлі селищної ради були зібрані всі працівники апарату та комунальних установ Чаплинської селищної ради. Військовий комендант зачитав наказ гауляйтера Херсонської області про звільнення Чаплинського селищного голови з посади та призначення головою Чаплинського району Мірібяна Атома та його заступника", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: рф намагається максимально розставити своїх гауляйтерів на захоплених територіях – Денисенко

Зазначається, що виконавчий комітет Чаплинської ТГ продовжує виконувати свої обов‘язки дистанційно, згідно з законодавством України. Всі офіційні джерела комунікації Чаплинської територіальної громади працюють у штатному режимі.

Як нагадує місцевий ресурс NewDay, з осені 2020 року Чаплинський район припинив своє існування в рамках децентралізації, яка передбачає укрупнення районів. У Херсонській області було 18 районів, а стало п'ять - Великолепетиський, Верхньорогачицький, Горностаївський і Чаплинський райони, а також Нова Каховка увійшли до складу Каховського району. Виходить, що крім нових "призначень" російські окупанти вирішили провести і реформу адміністративно-територіального устрою всієї Херсонщини. Голова тимчасово окупованої Чаплинської громади Олексій Фаустов 4 травня заявив, що подав у відставку, наступного дня він повідомив, що вирішив лишитися на посаді, поки ворог не "призначить" свого "керівника".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-