російська пропаганда вкидає про «початок капітуляції» бійців з Азовсталі

російська пропаганда вкидає про «початок капітуляції» бійців з Азовсталі

Укрінформ
російські пропагандисти здійснили інформаційну операцію з виправдання евакуації поранених захисників «Азовсталі» перед внутрішньою аудиторією. 

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомив у Телеграмі.

Зазначається, що зранку більшість ЗМІ рф опублікували повідомлення про те, що «перша група українських військових вийшла з «Азовсталі» з білим прапором», і це, за словами пропагандистів, стало «початком капітуляції оборонців».

Читайте також: росія готує у Маріуполі масштабну підробку «свідчень» про «знищення міста ЗСУ»

Надалі роспропаганда повідомила, що під білим прапором вийшли переговорники, які домовляються про капітуляцію більшої частини українських військових.

«Насправді ж цей «інформаційний шум» був лише прикриттям для вивезення поранених українських військових, заблокованих на території меткомбінату «Азовсталь», - зазначили у ЦПД.

Таке інформаційне «прикриття» необхідне кремлю з двох причин: руйнування образу непереможних захисників Маріуполя, які «все ж здалися», та для пояснення і заспокоєння росіян, які могли обуритися від такої поступки володимира путіна «неонацистам».

Читайте також: росія може готувати в Маріуполі спецоперацію з полоненими та хімікатамиInformNapalm

Як повідомляв Укрінформ, родичі захисників Маріуполя закликали президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана об'єднати зусилля з китайським лідером Сі Цзіньпіном щодо організації місії порятунку бійців з "Азовсталі" через процедуру екстракції.

В укриттях заблокованого заводу знаходяться близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів та нестачу медиків не можуть надати належної допомоги. Територію меткомбінату постійно обстрілюють із усіх видів озброєння та намагаються штурмувати.

Україна залучає низку країн світу до процесу переговорів з росією щодо звільнення військових із комбінату "Азовсталь" у Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-