Зеленський обговорив із очільницею МВФ фінансові потреби України

Зеленський обговорив із очільницею МВФ фінансові потреби України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Кристаліною Георгієвою питання фінансової підтримки української економіки.

Про це глава держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Продовжив діалог з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою. Обговорили потреби у фінансовій підтримці економіки України. МВФ – наш важливий партнер. Розраховуємо на подальшу плідну спільну роботу у підтримці фінансової стійкості України», - зазначив Зеленський.

У пресслужбі глави держави поінформували, що ця розмова відбулася напередодні участі директора-розпорядника МВФ у зустрічі міністрів фінансів країн Групи семи.

Президент подякував МВФ за допомогу Україні, а також додав, що дефіцит державного бюджету становить близько 5 млрд дол. США.

У цьому зв’язку він закликав пришвидшити надання підтримки нашій державі.

Читайте також: Україна потребує щомісяця $5 мільярдів і МВФ вже створив спецрахунок – Шмигаль

Крім того, Зеленський наголосив на важливості фінансової підтримки України з боку держав-партнерів, зокрема США, Канади, Японії та країн Європейського Союзу.

Глава держави також закликав МВФ активно долучатися до розробки програми повоєнної відбудови України.

Він запевнив, що Україна налаштована продовжувати реалізацію важливих реформ.

«Там, де ми можемо показувати результати реформ, ми повинні не зупинятися та йти вперед. Через війну не все поки що можливо. Але ми готові показувати світу, що йдемо лише вперед», – наголосив Зеленський.

Зі свого боку директор-розпорядник МВФ зазначила, що повідомить Групу семи про необхідність пришвидшити надання фінансової підтримки.

Читайте також: Голова НБУ – членам МВФ та Світового банку: Кожен день війни збільшує збитки світової економіки

Як повідомлялося, під час весняних зборів МВФ та Світового Банку Мінфін запропонував міжнародним партнерам декілька варіантів фінансової підтримки України, зокрема адміністративний спецрахунок МВФ для зарахування коштів від країн-донорів та через трастовий фонд Світового банку. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, Україні важливо отримувати допомогу у формі грантів, оскільки це дасть їй змогу утримувати боргову безпеку на належному рівні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-