Провідний канадський університет безкоштовно навчатиме понад 200 українських студентів

Провідний канадський університет безкоштовно навчатиме понад 200 українських студентів

Укрінформ
Завдяки значній приватній пожертві, університет Торонто безкоштовно прийме на навчання більше 200 українських студентів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у пресслужбі університету.

“За підтримки пожертвуваних Фундацією Темертея 3,2 млн дол, університет Торонто готується прийняти більше 200 студентів з України, чиє навчання було перерване війною”, - йдеться у поширеному пресрелізі.

Зазначається, що перші 20 студентів Києво-Могилянської академії вже обживаються на кампусі у Торонто. “У вересні до них приєднаються ще до 100 студентів”, - заявили в університеті.

Окрім того, в Торонто тимчасово переїде п’ять викладачів Києво-Могилянської академії, які працюватимуть в університеті як запрошені професори.

В університеті додали, що мають ряд стипендій для українців, в тому числі на участь у літніх програмах, на які можуть претендувати ще десятки студентів.

Читайте також: Університет штату Пенсільванія запрошує українських науковців

Додамо, що університет Торонто - найкращий вищий навчальний заклад Канади та входить до 25 найліпших вишів світу.

Заснована у 1997 благодійна фундація Джеймса та Луїзи Темертеїв регулярно надає підтримку освіті, охороні здоров’я та культурі України й Канади. Позаминулого року фундація зробила найбільшу благодійну пожертву в історії Канади, передавши 250 млн дол (близько 192 млн дол США) на розвиток медичного факультету університету Торонто.

Джеймс (Костянтин) Темертей народився у 1941 році у селі Стила, що на території сучасної Донецької області України. У 1949 році його батьки емігрували до Канади. Заснована Темертеєм у 1987 році компанія Northland Power стала одним із перших незалежних виробників енергії у Канаді.

Фото: David Lee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-