росія готує у Маріуполі масштабну підробку «свідчень» про «знищення міста ЗСУ»

росія готує у Маріуполі масштабну підробку «свідчень» про «знищення міста ЗСУ»

Укрінформ
росія в Маріуполі готує найбільшу підробку «свідчень свідків» про те, що місто було знищено українськими військовими.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Для проведення такої операції російські окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена родини. За житло – 500 тис. рублів (орієнтовно 6 тис. доларів США), за загиблого члена родини – 3 млн. рублів. (орієнтовно 33 тис. доларів США)", - написав радник мера.

Читайте також: Загарбники брешуть маріупольцям про компенсації за пошкоджене майно і загиблих – міськрада

Він уточнив, що реєстрацію заяв на компенсацію загарбники проводять в приміщенні школи №9. Водночас при поданні власноруч складеної письмової заяви маріупольці мають обов’язково зазначити, що майно «було знищено українськими військовими», а близьких «вбито українською армією». В разі відсутності такої позначки чи відмови містян зробити її, загарбники повідомляють, що ніяка компенсація проведена не буде. Перебуваючи під психологічним тиском та у стані інформаційної блокади, маріупольці в надії отримати кошти подають заяви з відповідними примітками.

У підсумку росія отримує десятки тисяч власноруч складених письмових «свідчень» про «звірства української армії», які має використати для впливу на міжнародну думку, зокрема й надати їм широкого розголосу через пропагандистські медіа-канали, що продовжують свою діяльність на території країн ЄС.

За словами Андрющенка, насправді отримання подібної компенсації неможливе, адже лише на виконання цих обіцянок маріупольцям росія мала би витратити не менш 2,5 млрд доларів США, що при теперішньому стані економіки росії виключено.

Читайте також: росія може готувати в Маріуполі спецоперацію з полоненими та хімікатами – InformNapalm

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі російські загарбники почали розбирати завали в лікарні, де на пологовий будинок падала авіаційна бомба. росіяни таким чином зачищають наслідки своїх кричущих злочинів.

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйновано ворожими обстрілами.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-