У Києві почали лікувати липу Петра Могили

У Києві почали лікувати липу Петра Могили

Фото
Укрінформ
У Києві почали лікувати 400-літню липу Петра Могили.

Як передає Укрінформ, про це КО «Київзеленбуд» повідомляє у Фейсбуці.

«Сьогодні почали лікувати Липу Петра Могили. Роботи масштабні, тому це може затягнутися на кілька днів», - ідеться в повідомленні.

За словами біолога Ігоря Сінгера, першочергово слід очистити рану, яка утворилася на зламі дерева. Після механічної обробки її слід обробити фунгіцидом, влаштувати пасивний дренаж рани та накласти сітку на отвір, щоб туди не потрапляло сміття та не призводило до гниття деревини.

Наступним кроком є санітарна розвантажувальна обрізка гілок, щоб липа могла тримати рівновагу. Вже по завершенню санітарної обрізки буде встановлено тимчасову опору, які підтримуватиме найважчі гілки. Згодом її приберуть, а дерево фіксуватиметься за допомогою спеціально розробленої системи динамічного каблінгу.

У Київзеленбуді нагадали, що під час буревію відламалася частина стовбура 400-літньої липи Петра Могили. Причиною стала анатомічна вада розвитку стовбура (вростаюча кора) та стовбурові інфекції, які розповсюдилися всередині дерева внаслідок вростання всередину дерева опори, встановленої близько 20 років тому.

Читайте також: Пошкоджену буревієм липу Петра Могили вдасться зберегти - КМДА

Як повідомлялося, ввечері 12 травня Київ накрив буревій зі зливою. Негода ламала дерева, подекуди вириваючи їх разом із корінням. Сильним вітром була пошкоджена липа, яку, за легендою, посадив митрополит Петро Могила в 1635 році.

Фото: Фейсбук КО "Київзеленбуд"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-