П’ять нових губернаторів рф належать до «групи технократів» - Денисенко

П’ять нових губернаторів рф належать до «групи технократів» - Денисенко

Укрінформ
Новопризначені п'ятеро губернаторів у росії належать до так званої групи технократів.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив радник міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

«У рф було змінено п'ятьох губернаторів. Четверо з них – це парашутисти, які прийшли з інших регіонів, тобто, це люди, які не є вихідцями із цих же самих регіонів. На зміну їм приходять точно такі ж парашутисти. І це лягає повністю у ту тенденцію, яка почалася у рф приблизно два роки тому, коли почалася зачистка регіональних еліт взагалі у рф. Але що для нас дуже важливо наразі – це те, що всі новопризначені люди належать до так званої групи технократів», - уточнив Денисенко.

За його словами, наразі у рф почалися великі зміни у їхніх елітах.

Читайте також: росіяни починають міняти телевізор на Телеграм - Денисенко

«Поки що вони є малопомітними, але у цілому ми вже наразі можемо говорити, що так звана група Дмитра Козака, яка свого часу відповідала повністю за українське питання, і взагалі за питання прикордоння рф, вона якщо не пішла у забуття, то, по суті, втратила будь-який вплив наразі», - заявив радник міністра.

При цьому, за його словами, група технократів набуває певної суб’єктності.

«Наразі, звичайно, говорити про те, що у російських елітах відбувся тектонічний зсув, ми не можемо, але ми можемо говорити про те, що група технократів і особливо Кирієнка, набувають певної суб’єктності. Вони стають визначальними точно для всіх сфер життя, крім міжнародної політики і оборони», - поінформував Денисенко.

Читайте також: Денисенко назвав єдине завдання росіян щодо «Азовсталі»

За його словами, ця група починає ставати на рівні із багатьма групами старшого покоління, які прийшли з президентом рф володимиром путіним ще 22 роки тому до влади.

«Говорити про те, що еліти почали між собою воювати і що скоро хтось буде скидати путіна, безумовно, не можна і не потрібно. Але те, що одна із молодих груп починає набувати суб’єктності, за цим треба дивитися. І це обов’язково призведе до певних конфліктів у певних сірих зонах російської політики», - уточнив Денисенко.

При цьому, за його словами, наразі у цій групі технократів у рф немає єдиного лідера.

Читайте також: У росії горять військкомати - чотири підпали за три дні

«Вони (учасники цієї групи – ред.) у цілому десь працюють разом, але багато у чому кожен із них сам по собі», - заявив він.

За словами Денисенка, одним із лідерів так званої групи технократів у рф є перший заступник глави адміністрації президента рф, відповідальний за питання внутрішньої політики, Сергій Кирієнко, який, за інформацією ЗМІ, став «смотрящим за Донбасом», доносить інформацію володимиру путіну про події в Україні.

«Насправді поки що роль Кирієнка полягає у тому, що він приїхав сюди з інспекцією. І він тут, у Херсонській області і на окупованих територіях Донбасу, мав скласти розуміння для путіна, що насправді там відбувається. Наразі роль Кирієнка посилилася завдяки цьому, - що він стає людиною, яка доносить інформацію путіну про все те, що відбувається на території України», - сказав виконавчий директор УІМ.

Читайте також: Фейкові окопи та розмінування: як кремлівська пропаганда знімає «репортажі з передової»

Він також звернув увагу на те, що у зв’язку з різким ослабленням або навіть зникненням групи заступника керівника адміністрації президента рф Дмитра Козака відбулося певне ослаблення групи керівника Роснафти Ігоря Сєчіна.

Також, за його словами, важливим моментом є і те, що нещодавно умовно-достроково звільнений колишній міністр економічного розвитку рф Олексій Улюкаєв, достатньо близька до Кирієнка людина, яка є особистим ворогом Сєчіна.

Денисенко також вважає, що однією з причин зміни 5 губернаторів у рф може бути те, що вони набрали дуже мало голосів під час останніх виборів.

«Але говорити про те, що тільки через те, що хтось набрав мало голосів, когось звільняють, це було б неправильно. Були губернатори, які і менше набрали, і їх ніхто не звільнив. І ми бачили випадки, коли люди, які набирали дуже високі відсотки, могли бути звільненими. Тим більше що наразі на повному серйозні у рф ведеться кулуарна дискусія про взагалі пряме скасування виборів губернаторів як таких», - заявив виконавчий директор УІМ.

Відповідаючи на питання щодо тих п'ятьох губернаторів, які пішли із своїх посад, Денисенко уточнив, що ці особи – не пацюки, які тікають з корабля, адже це є регульованим рішенням. За його словами, ці люди, безумовно, потім десь проявляться на інших посадах так чи інакше.

«У цьому випадку це не втеча когось, і ні у якому разі не якісь демарші. Це – чітко санкціоновані речі з москви, - імовірно, чітко було сказано, що ви маєте написати заяву про звільнення, і вони, як солдати, написали ці заяви. Втечі крис одночасно у п'ятьох різних регіонах не буває. Тому це абсолютно регульоване з москви рішення». – зазначив Денисенко.

Читайте також: У рф знову закидали військкомат «коктейлями Молотова» - тепер в Омську

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня Головне управління розвідки Міноборони поінформувало, що у зруйнований Маріуполь приїжджав перший заступник глави адміністрації президента росії, відповідальний за питання внутрішньої політики рф, Сергій Кирієнко, який віднедавна став новим кремлівським куратором питань щодо ОРДЛО.

13 травня Український інститут майбутнього поінформував, що відразу п’ять керівників Суб’єктів Федерації рф (Республіка Марій Ел, Рязанська, Саратовська, Кіровська та Володимирська область) заявили про свою відставку або небажання балотуватися на новий термін на виборах осені 2022 року.

Зі свого боку путін оперативно змінив керівництво цих регіонів (навіть тих, хто публічно заявляв не про відставку, а про небажання в майбутньому йти на вибори) та призначив на їх місце «виконувачів обов’язків».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-