Львівські лікарі допомогли жінці з Донеччини вперше побачити своїх трьох дітей

Львівські лікарі допомогли жінці з Донеччини вперше побачити своїх трьох дітей

Фото
Укрінформ
Жінка з Донеччини майже втратила зір ще при перших пологах і найбільше, про що мріяла, побачити своїх трьох діток. Львівські лікарі спільно з благодійниками подарували їй можливість бачити.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Вона втратила зір під час вагітності і багато років мріяла просто побачити своїх донечок! Катаракта очей загрожувала Наталі з Донецька пожиттєвою сліпотою. Та спеціалісти нашої Лікарні Св. Луки Першого медоб’єднання Львова спільно із благодійниками зробили неможливе - подарували жінці змогу побачити цей світ і трьох дітей», - йдеться у повідомленні.

В медзакладі розповідають, що коли лікарі зняли з очей Наталі пов’язки, вона проплакала годину. Жінка затуляла очі від яскравого світла і не могла повірити в те, що бачить найрідніших. Діти і чоловік плакали разом з нею.

Як уточнюють лікарі, жінка почала втрачати зір ще у дитинстві. Діагноз «вроджена катаракта обох очей» їй поставили у рідному Донецьку. Народивши першу донечку, Наталя ще бачила тіні та розрізняла яскраві кольори. А от під час вагітності другою – три роки тому – осліпла повністю.

Грошей на заміну кришталиків, які подарували б їй зір, родина не мала. Доньку Наталя змушена була пізнавати завдяки дотикам і запахам. В останню мирну ніч – 23 лютого – жінка народила ще одну дитину, яку теж ризикувала ніколи не побачити.

Читайте також: МОЗ цього тижня отримало 120 тонн ліків як гуманітарну допомогу

Однак Наталю з дітьми евакуювали до Львова. У відділенні офтальмології її не просто обстежили, а запропонували безоплатну операцію. Дороговартісні імпланти для жінки придбали благодійники.

Наталя, мрія якої здійснилася, сьогодні проходить реабілітацію. Після повного одужання планує піти вчитися - хоче стати соціальним працівником і допомагати іншим.

Фото: Фейсбук Першого медичного об'єднання міста Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-