McDonald's іде з російського ринку

McDonald's іде з російського ринку

Оновлено
Укрінформ
Американська компанія McDonald's йде з російського ринку, на який прийшла понад 30 років тому.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Спочатку мережа заявила про тимчасове закриття понад 800 своїх закладів харчування, а тепер вирішила взагалі залишити рф.

У компанії заявили, що вона має намір продати бізнес у рф, оскільки «гуманітарна криза, спричинена війною в Україні», і погіршення ділового середовища «привели McDonald's до висновку, що подальше володіння бізнесом у росії недоцільне і не відповідає цінностям McDonald's».

Читайте також: General Motors звільняє співробітників і остаточно йде з росії – ЗМІ

«У нас є зобов'язання перед світовою спільнотою, і ми маємо залишатися непохитними у прихильності до наших цінностей», - сказав генеральний директор McDonald's Кріс Кемпчинський.

Перший заклад McDonald's у москві було відкрито 31 січня 1990 року.

Читайте також: Найбільша страхова компанія Європи планує вийти з росії

Після продажу ці заклади не зможуть використовувати назву, логотип, торгову марку та меню. Збитки від виходу компанії McDonald's з російського ринку можуть становити 1,2-1,4 мільярда доларів.

Як повідомлялося, з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну міжнародні союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Сотні компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід зі спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-