Квін запевняє, що США не обмежують союзників у постачанні Україні радянських літаків

Квін запевняє, що США не обмежують союзників у постачанні Україні радянських літаків

Укрінформ
США не мають знайомих українським льотчикам радянських літаків, але жодним чином не обмежують їх передачу Україні державами-союзниками.

Як передає Укрінформ, про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в інтерв’ю «Європейській правді».

Вона зазначила, що у США немає радянських літаків, які знайомі українським пілотам, і нагадала, що в рамках НАТО були обговорення про постачання таких літаків з інших країн, але з низки причин цей механізм не запрацював.

«Та якщо держави-союзники, які мають певну зброю (зокрема, літаки), хочуть постачати її Україні на двосторонніх засадах – вони можуть це робити! США не зупиняють союзників у цьому, ніяких обмежень немає, вони можуть це зробити, просто перевізши літаки через кордон», – сказала Квін.

Читайте також: Україна має сама визначити підсумок війни - Квін

Вона акцентувала, що звинувачення саме США у непостачанні літаків «не мають ґрунту, навіть якщо є ті, кому простіше ховатися за нашою спиною».

«Та я не вважаю за можливе давати детальніші коментарі, бо "показування пальцем" на того чи іншого союзника не допомагає збереженню єдності в НАТО», – зауважила дипломат.

Читайте також: рф навряд чи зможе наступати протягом наступних 30 днів - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський на початку березня закликав Захід не затягувати розв'язання питання передачі Польщею бойових літаків для захисту повітряного простору України.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 9 березня заявив, що рішення щодо передачі польських винищувачів Україні для захисту свого неба від російської авіації має ухвалюватися в рамках НАТО.

Читайте також: Україна відкинула росіян від Києва та Харкова, тож цілком може звільнити Крим та ОРДЛО - Квін

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-