Україна та Японія підписали кредитну угоду на $100 мільйонів

Україна та Японія підписали кредитну угоду на $100 мільйонів

Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко та президент Японського агентства міжнародного співробітництва JICA Др. Танака підписали угоду, що передбачає надання Україні кредиту на 100 млн доларів на пільгових умовах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство фінансів.

"Сьогодні, 16 травня 2022 року, Міністр фінансів України Сергій Марченко та Президент Японського агентства міжнародного співробітництва «Джайка» (JICA) Др. Танака підписали кредитну угоду щодо надання Україні кредиту в розмірі 100 млн доларів США на пільгових умовах",- йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що термін погашення кредиту – 30 років, у тому числі, пільговий період – 10 років; процентна ставка – 1% річних. Кошти будуть спрямовані на бюджетну підтримку для стабілізації ситуації в Україні. Зокрема, мова йде про забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримку внутрішньо переміщених осіб та інших пріоритетних видатків.

Читайте також: Японія заморозила активи російських Сбербанку й Альфа-Банку

У Мінфіні додали, що це перша частина узгодженної фінансової допомоги між Україною та Японією.

Як повідомлялося, Японія надасть Україні 300 млн доларів США в рамках фінансової підтримки.

У квітні бюджет України отримав низку валютних надходжень. Зокрема, 5 квітня надійшло 300 млн євро кредиту від Франції, 6 квітня – 44,6 млн євро від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Мінфін розмістив ОВДП на 174 млн євро. Крім того, 11 квітня надійшов грант від ЄС у розмірі 120 млн євро.

Фото: mof.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-