Загарбники намагаються відновити роботу порту у Маріуполі, щоб вивезти вкрадений метал

Загарбники намагаються відновити роботу порту у Маріуполі, щоб вивезти вкрадений метал

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники знову намагаються поновити роботу порту, але їм це не вдається, поки залишається затопленим судно «Меотида».

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти поновили спроби відновлення роботи порту, тому що іншого шляху для вивезення вкраденого металу, забезпечення мінімальної логістики для російських військових не знайдено. Так, сьогодні майже закінчили розмінування. Вчора було піднято з дна старих «воріт» затоплений катер прикордонників. Але поки затоплена «Меотида» з нашим прапором гордо тримає вхід у нові «ворота», які є основними для поновлення морських перевезень», - написав Андрющенко.

Читайте також: росіяни не ведуть активних наступальних дій на півдні, мародерять та вивозять зерно й техніку

Він також опублікував відео з порту, на якому видно над водою частину надпалубної конструкції затопленого судна з українським прапором.

Судно «Меотида» затоплене, лежить на ґрунті під водою біля стінки в акваторії порту Маріуполь.

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-