В Ірпені стартував чемпіонат світу серед діаспорних футбольних команд

В Ірпені стартував чемпіонат світу серед діаспорних футбольних команд

Укрінформ
24 серпня  в Ірпені відбулося урочисте відкриття IX світової першості з футболу серед діаспорних команд. 

Як повідомляє пресслужба УАФ, участь у церемонії, яка пройшла на ірпінському стадіоні «Чемпіон», узяв президент Української асоціації футболу, член виконкому УЄФА Андрій Павелко, передає Укрінформ. 

«Вітаю вас з Днем Незалежності та зі ще одним сьогоднішнім святом - початком IX чемпіонату світу серед діаспорних команд. Я впевнений, що завдяки цьому турніру українці всього світу стануть ще більш дружніми. У нас дуже потужна діаспора, і саме завдяки їй футболісти збірної України мають чудову підтримку на трибунах під час матчів за кордоном. Підтвердженням цього є останній чемпіонат Європи, на якому були дуже серйозні обмеження для приїзду українців через труднощі з перетином кордонів, пов’язані з ковідними обмеженнями. Завдяки підтримці нашої діаспори збірна України на Євро-2020 упевнено відчувала себе в кожному матчі й дійшла до чвертьфіналу турніру. Нагадаю також, що на чемпіонаті світу U20 у Польщі теж за вашої підтримки ми стали переможцями змагань. Як представники нашої діаспори, ви є амбасадорами України та українського футболу в усьому світі», - сказав Павелко, вітаючи учасників змагань.

Турнір в Ірпіні триватиме до 28 серпня на стадіонах «Чемпіон» та НУДФСУ. Резервною ареною буде стадіон «Центральний» у Гостомелі. У чемпіонаті світу візьмуть участь вісім аматорських збірних. До України прибули діаспорні команди з Канади, Ізраїлю, Молдови, Угорщини, Румунії та Польщі (три колективи). Вік гравців - від 18-ти до 60-ти років.

Читайте також: Визначилися фіналісти першого Кубка Захисників України-2021

Нагадаємо, чемпіонати світу серед діаспорних команд проводяться щороку з метою зміцнення дружніх відносин і єднання української еміграції з рідною державою, а також залучення до занять фізичною культурою та спортом широких верств населення.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-