Довгоочікуване перше «золото»: Зеленський привітав Беленюка з олімпійською медаллю

Довгоочікуване перше «золото»: Зеленський привітав Беленюка з олімпійською медаллю

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав борця греко-римського стилю, народного депутата від партії "Слуга народу" Жана Беленюка із золотою медаллю Олімпійських ігор у Токіо.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Твітері

"Таке довгождане перше «золото» на Олімпіаді у Токіо-2020! Особливо приємно, що його здобув наш побратим – блискучий Жан Беленюк. Він упевнено переміг у фіналі з греко-римської боротьби в категорії до 87 кг! Дякую, друже, за те, що доводиш: можна бути успішним і в спорті, і в політиці!", - написав Зеленський.

"Перше "золото" України на Олімпійських іграх в Токіо! Жан Беленюк став олімпійським чемпіоном з греко-римської боротьби, перемігши суперника з Угорщини. Пишаємося та вітаємо з нагородою", - написав у свою чергу в Телеграмі Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков назвав перемогу Жана  Беленюка на Олімпіаді в Токіо фантастичною.

"Перша золота медаль для України на Олімпіаді в Токіо. Вітаю колегу по парламенту Жана Беленюка з фантастичною перемогою! Важлива перемога для нашої держави! Так тримати", - зазначив Разумков у Фейсбуці

Читайте також: Борець Жан Беленюк приніс Україні перше олімпійське «золото» у Токіо-2020

Як повідомляв Укрінформ, Беленюк на шляху до фіналу переміг представника Сербії Зурабі Датуашвілі, Башира Сіда Асара з Алжиру, у півфіналі поборов хорвата Івана Хуклека, а у вирішальній сутичці за «золото» Ігор-2020 взяв гору над угорцем Віктором Льорінцем.

В активі збірної України вже 9 нагород токійської Олімпіади - 1 золота, 2 срібних і 6 бронзових.

Жан Беленюк на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) став срібним призером.

Фото: United World Wrestling

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-