Двох грузинських дзюдоїстів вигнали з Олімпіади за порушення COVID-протоколів

Двох грузинських дзюдоїстів вигнали з Олімпіади за порушення COVID-протоколів

Укрінформ
Двох грузинських чоловіків-дзюдоїстів вигнали з Олімпіади у Токіо через те, що вони залишили селище спортсменів для огляду визначних пам'яток, що порушує протоколи щодо уникнення поширення хвороби COVID-19, заявили у суботу представники Олімпійського комітету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Kyodo.

Це перший випадок, коли учасників Олімпіади позбавили акредитації з початку ігор 23 липня, повідомили в оргкомітеті. Йдеться про таких спортсменів як Важа Маргвелашвілі та Лаша Шавдатуашвілі.

Спортсмени були помічені у вівторок ввечері у формі грузинської команди біля Токійської вежі.

Читайте також: Трьох українських легкоатлетів відсторонили від участі в Олімпіаді

Представник оргкомітету Олімпійських та Паралімпійських ігор у Токіо Масанорі Така завив, що це був "кричущий випадок" порушення правил, й порушникам більше не дозволяють брати участь в Олімпійських іграх.

Правила для учасників Олімпійських ігор забороняють спортсменам ходити містом та відвідувати туристичні місця, крамниці, ресторани, бари чи спортзали, а також вони не повинні користуватися громадським транспортом.

Як повідомлялося, Олімпійські ігри 2020 року, які через пандемію коронавірусу перенесли на один рік, стартували 23 липня й триватимуть до 8 серпня на 42-х аренах. Близько 11 тисяч спортсменів з більш ніж 205 країн виступатимуть у 33-х видах спорту та розіграють 339 комплектів нагород.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-