Топ-5 головних подій літнього міжсезоння в УПЛ

Топ-5 головних подій літнього міжсезоння в УПЛ

Укрінформ
«Шахтар», новачки й скандали.

Вже сьогодні стартує новий сезон української прем’єр-ліги-2021/22 року. У першому матчі силами поміряються місцеві «Львів» і «Маріуполь». Новий сезон обіцяє бути багатим на сюрпризи. Щонайменше, про це свідчить спекотне міжсезоння. Топ-5 головних подій літа УПЛ у матеріалі Укрінформ.

Читайте також: Де дивитися матчі першого туру футбольної Прем'єр-ліги України

Підсилення «Шахтаря»: визнаний тренер і плідна трансферна кампанія

Після того, як «гірники» поступилися чемпіонським титулом «Динамо», з тріском вилетіли з Ліги Європи, на посаду головного тренера команди призначали молодого, але якісного тренера, італійця Роберто Де Дзербі. За словами Антоніо Кассано, йому вже до снаги тренувати італійські топ-клуби, але він обрав «Шахтар».

«Гірники» віддячили йому якісними трансферами. До клубу приєдналися технічний вінгер «Бенфіки» Педріньйо і колишній футболіст «Барселони», протеже Де Дзербі - Марлон. На перспективу підписали вже відомих Траоре і Вінісіуса. Як наслідок, загальна вартість трансферної кампанії склала 46 мільйонів євро, що є одним з найбільших вкладень «Шахтаря» останніх років. Судячи з усього, «гірники» налаштовані повернути титул.

Читайте також: «Динамо» зіграло внічию з німецьким «Уніоном» на зборі в Австрії

Лідери «Динамо» на місці, клуб не форсує подій на ринку  

Київське «Динамо» не відзначилося яскравою роботою на трансферному ринку. Кияни не витрачали багато грошей і підсилювалися місцевими футболістами. Офіційно влітку до команди повноцінно приєднався лише Денис Антюх. Владислав Кулач, найкращий бомбардир минулого сезону УПЛ, нині тренується з командою, але про перехід офіційно не оголошено. На правах оренди в команду прийшов білоруський нападник Ілля Шкурин.

Незважаючи на трансферне затишшя, кияни все одно потребують посилення. Однак, своє головне завдання на міжсезоння вони виконали - лідери залишаються в Києві. Віктор Циганков, Георгій Бущан, Віталій Миколенко, Микола Шапаренко та Ілля Забарний гратимуть за «Динамо» щонайменше півроку.

Читайте також: У Харкові відновлять навчально-тренувальну базу ФК «Металіст» і поля дитячої академії

Амбітні новачки з першої ліги

За підсумками минулого сезону в класі підвищилися три команди з історією й солідною фанатською базою. Переможець першої ліги «Верес» залишився без активної медійної підтримки ютубера Дмитра Поворознюка, але зміг зберегти команду. А точкові трансфери повинні освіжити колектив.

 Ще один новачок, «Металіст 1925», провів літо в боротьбі з сусідом. «Металіст» Ярославського залишив новачка УПЛ без тренувальної бази. Потім з роздягалень харківського стадіону зникла символіка «Металіста 1925». Харків’яни підходять до нового сезону, маючи невирішені питання з іншим харківським клубом.

Третьою командою-новачком нового розіграшу УПЛ є одеський «Чорноморець». Команда безкомпромісно взяла в оренду 8 гравців і, судячи з усього, не зупиниться на цьому.  У «моряків» є свій стадіон, у якого проблеми з газоном після масових заходів за участю зірок естради. Шкода, хочеться, щоб іронічне «класичне» проти «Маріуполя» (клуби є фактично сателітами «Динамо» і «Шахтаря») проходило на якісному газоні.

Читайте також: «Олександрія» підписала малійського захисника Фомбу

Масова перебудова в деяких клубах

Літнє міжсезоння запам’ятається також змінами в роботі клубів верхньої частини таблиці. Особливо це стосується «Олександрії» й «Десни», меншою мірою «Зорі». Після 8-м років роботи в клубі з однойменного міста команду залишив Володимир Шаран. Окрім нього, «Олександрія» попрощалася з низкою перевірених виконавців: пішли Гречишкін, Лучкевич, Банада й Сітало. Клуб робитиме ставку на молодих виконавців, апетити гравців відносно зарплати зменшаться. Попри це, «Олександрія» залишатиметься на видноті.

Доля «Десни», натомість, була невизначеною. Влітку активно поповзли чутки про банкрутство чернігівців. Разом з цим, команду залишило 14 футболістів, а у Тотовицького й Будківського контракт закінчується вже взимку. Керівництво клубу заявило про те, що фінансові питання вирішені і підкріпили це декількома трансферами.

В це міжсезоння недорахувалася декількох ключових футболістів і «Зоря». Наступний сезон команда гратиме без Юрченка, Абу Ханни, Іванисені й Циганикса. Натомість, на правах оренди в клуб прийшов Булеца, в якості вільного агента – Імереков. «Зорі» знову варто буде вибудовувати власну гру, але, на щастя, для цього є спеціаліст – головний тренер Віктор Скрипник залишився.

Читайте також: УПЛ включила «Минай» до складу Прем'єр-ліги на новий футбольний сезон

Ультиматум, скандальна рокіровка і фанатська війна

Ще досі чути відголоски конфлікту між «Рухом» і УАФ. Президент клубу Григорій Козловський прагнув, щоб його команда грала домашні матчі на львівській «Україні», але стадіон підозріло забракувала ліга. Одіозний власник клубу не хотів переплачувати «Арені Львів» і навіть заявляв про можливе зняття з чемпіонату. На дану хвилину компроміс між сторонами конфлікту знайдено: «Рух» гратиме на «Арені Львів».

«Бомбою» літа стала новина про зняття з чемпіонату «Олімпіка» і їх заміну на «Минай». Донецький клуб не готовий витрачати на рівні УПЛ, а закарпатці, після вильоту з еліти, навіть вагалися щодо свого професіонального статусу. Наразі «Минай» повернули в УПЛ, але об’єктивно сьогодні вони найбідніший клуб чемпіонату.

Міжсезоння ознаменувалося ще й протистоянням «Чорноморця» зі своїми ультрас. Над «моряками» вже жартують стосовно їх тісної співпраці з  «Динамо». Це, ясна річ, не подобається ультрас. У часи розквіту УПЛ (2012/2013) фанати одеситів і киян були ледь не головними ворогами в лізі. Фанати вже пригрозили зривом домашніх матчів «моряків».

Читайте також: «Шахтар» оголосив заявку на сезон УПЛ

Головна інтрига незмінна – протистояння «Динамо» і «Шахтаря»

УПЛ завжди дарувала нам широкий спектр емоцій. Цього разу вона заволоділа думками вболівальників ще до початку офіційної частини змагань. Ми повертаємося до ліги з 16-а командами, де за титул знову боротимуться два колективи. Заробити на знанні спорту можна за посиланням allvideoslots. Протистояння Де Дзербі і Луческу виглядає інтригуюче, а скандали й досі не вщухли. Перший тур вже цього вікенду.

Фото: сайти "Динамо", "Шахтаря", "Десни", "Чорноморця", "Руху"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-