Водна арена у Тернополі здатна прийняти чемпіонат світу з веслування

Водна арена у Тернополі здатна прийняти чемпіонат світу з веслування

Укрінформ
Водна арена «Тернопіль», створена за програмою Президента України «Велике будівництво», здатна прийняти чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное. На об’єкті завершуються будівельні роботи.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Тернопільська ОДА

На спортивному об’єкті передбачено створення обвідного каналу, будівництво фінішної вишки та трибун на понад 1 тисячу місць, облаштування фотофіксації стартових доріжок, кабін для коментаторів, окремих кімнат для представників міжнародних федерацій та спортсменів.

«Тернопіль показав високу готовність до прийняття майбутніх змагань. Звичайно, що залишилися деталі, котрі необхідно виконати. За підтримки місцевої влади ми спільними зусиллями зможемо вчасно закінчити будівельні роботи та на високому рівні прийняти спортсменів з різних країн», - заявила заступниця міністра молоді та спорту України Ніна Уманець.

За її словами, арена нічим не поступається аналогічним об’єктам в інших країнах. Пізніше навколо Водної арени можливо буде утворити спортивне містечко. Окрім місця проведення змагань всеукраїнського та міжнародного рівнів, об’єкт може стати й туристичною локацією, де відпочиватимуть жителі області та туристи.

«Це місце, яке має всі перспективи стати центром водного спорту на Західній Україні. А ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб у найкоротші терміни закінчити необхідні роботи та вже незабаром прийняти міжнародні змагання», - наголосив очільник області Володимир Труш.

Читайте також: Мінветеранів, Мінмолодьспорту та Асоціація футболу підписали меморандум про співпрацю

Заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко раніше повідомляв, що за планом на 2021 рік за програмою Президента Зеленського в Україні мають побудувати й реконструювати 80 стадіонів та 29 басейнів.

Фото: gazeta1.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-