МОК додав до олімпійської клятви слова про рівність і боротьбу з дискримінацією

МОК додав до олімпійської клятви слова про рівність і боротьбу з дискримінацією

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) змінив олімпійську клятву, яку на церемонії відкриття Олімпіади-2020 в Токіо виголосять представники спортсменів, суддів та тренерів.

Про це повідомляє пресслужба МОК, передає Укрінформ. 

До 2018 року усі три категорії виголошували власні клятви, але у Пхенчхані-2018 клятву об'єднали. У Токіо-2020 клятву виголосять не троє людей, як раніше, а шістеро: двоє спортсменів, двоє суддів та двоє тренерів. У кожній парі - чоловік і жінка. Це зроблено заради гендерної рівності.

До самої клятву додали слова про рівність та боротьбу з дискримінацією.

«Ми обіцяємо взяти участь у цих Олімпійських іграх, поважаючи й дотримуючись правил в дусі чесної гри, залученості та рівності. Разом ми солідарні і зобов'язуємося займатися спортом без допінгу, без шахрайства, без будь-якої дискримінації. Ми робимо це заради честі наших команд, з поваги до фундаментальних принципів олімпізму і задля того, аби за допомогою спорту зробити світ кращим», - говориться в оновленій клятві.

Читайте також: Марта Костюк не виступить на Олімпіаді-2020 через проблеми із плечем

Олімпійську клятву уперше виголосили на церемонії відкриття Олімпійських ігор в Антверпені 1920 року. Початковий текст написав барон П'єр де Кубертен, засновником сучасних Олімпійських ігор.

Фото: olympics.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-