Національний олімпійський комітет створив програму підтримки для колишніх спортсменів

Національний олімпійський комітет створив програму підтримки для колишніх спортсменів

Укрінформ
Триває  третій день форуму «Україна 30».

На форумі «Україна 30» говорили про стреси в контексті здоров’я, повідомляє Укрінформ.

Перша віцепрезидентка Федерації легкої атлетики Олена Говорова розповіла про проблеми, з якими зіштовхуються професійні спортсмени після закінчення кар’єри.

«Я була учасницею трьох Олімпіад і знаю, що таке стреси в нашій професії і як з ними боротися. На першій Олімпіаді з тиском я не впоралася, але потім, після роботи з психологом змогла віднайти необхідних спокій. Життя спортсмена просте: від Олімпіади до Олімпіади ти маєш набирати форму і потім на цих змагання демонструвати свій максимам. Після того, як ти закінчуєш кар’єру, розумієш, що вже не треба так тренуватися, починаються проблеми. Ти без причини починаєш погано себе почувати», - сказала Олена Говорова.

Спортсменка підтримує думку про те, що спортсменам потрібна допомога після закінчення кар’єри.

«Я теж зіштовхнулася з цією проблемою. Я не знала, що робити, я погано почувалася. Потім вирішила пробігтися, подолала 9 кілометрів і зрозуміла, що мені не вистачає спорту, фізичних навантажень, щоб я відчувала себе здоровою і радісною. Сьогодні подолати порожнечу від завершення кар’єри легше. Національний олімпійський комітет створив програму підтримки спортсменів і ми ще до завершення їхньої кар’єри готуємо їх до прийняття, до іншого життя», - підсумувала віцепрезидентка Федерації легкої атлетики.

Читайте також: Питання інклюзії і безбар‘єрності у спорті обговорили на Всеукраїнському форумі «Україна 30»

Як повідомляв Укрінформ, президент Зеленський презентував програму «Здорова Україна» на всеукраїнському форумі «Україна 30».

Фото: ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-